A NORMA projekt a nemi esélyegyenlőség témáját a munkaerő piaci összefüggésében vizsgálja. A projekt keretében kiemelt jelentőségű a Polgármesetri Havatal munkatársainak helyzete és a munkába való visszatérés lehetőségeinek felmérésével és a távmunka pilot program tanulságai alapján a távmunka bevezetésével. A távoktatás területén kifejlesztett tananyagok az esélyegyenlőség elméletén túl gyakorlati feladatokat is tartalmaznak a munkahelyi esélyegyenlőség megteremtése érdekében.

A lakosság számára szervezett Esélyegyenlőségi Fesztivál a nők munkaerő piaci helyzetén túl egyéb, egyenlőtlenségi helyzeteket is feltárnak. A személyes tanácsadás keretében és az erre az alkalomra készített kiadvány a női lakosság számára tartalmaznak praktikus és kézzelfogható tanácsokat.

Egyenlők vagyunk a munkában. A NORMA projekt alatt készülő kampány célja a nemi esélyegyenlőség jelentőségének kommunikálása a munkaerőpiacon, valamint a nők munkába való visszatérésének elősegítése a kistérségi önkormányzatoknál és a lakosság körében.