„Élj úgy, mintha ma lenne az utolsó napod. Tanulj úgy, mintha örökké élnél.”

(Mahatma Gandhi)
 
Mit értünk egész életre kiterjedő tanulás alatt?
A Lifelong learning, vagyis az élethosszig tartó tanulás fogalma magában foglal minden tanulást, művelődést, ismeret- és tapasztalatszerzést, amely az óvodás kortól a felsőoktatáson át egészen életünk végéig történik.
Miért fontos?
Napjainkban a felnőttkori tanulás nem csupán a szakmai előrejutás vagy a hiányzó ismeretek pótlása, sokszor a munkahelyünk, versenyképességünk megtartásához szükséges, elkerülhetetlen kötelezettség.  Megélhetésünk, létbiztonságunk kulcsa egy-egy sikeresen megszerzett újabb végzettség, tanúsítvány vagy készség. Az egyik legfontosabb modern korunkban a digitális kompetenciák fejlesztése, ez különösen annak a korcsoportnak lényeges, akik a digitális forradalom előtt vettek részt képzésben, és akiknek nem hétköznapi dolog a digitális eszközök használata.
Mit nyerhetek?
Mint munkaerő versenyképes marad, könnyebben talál új állást, ha úgy alakul az élete, hogy váltania kell. De további előnye is van a digitális tudásnak. Törökbálint és kistérsége (Tárnok, Sóskút, Diósd és Pusztazámor) 2016-2017 folyamán a Norvég alap által támogatott Norma project keretében letette a digitális település, okos régió alapjait, amelynek vívmányai a térség lakóinak életét könnyítheti meg. Ahhoz, hogy ezen előnyöket és szolgáltatásokat élvezni tudja, Önnek is lépést kell tartania a világgal és a fejlődéssel.
Hogyan képezzem magam?
Nem kell bonyolult vagy drága dolgokra gondolni. A digitális világ megismeréséhez segítséget nyújthatnak családtagjaink, rokonaik, barátaink is, illetve a települések önkormányzatai is számos lehetőséget kínálnak tudásunk bővítésére, segítséget nyújtanak abban, hogy bárki elsajátítsa az alapokat. Érdeklődjön településének önkormányzatánál a lehetőségekről!